Ca pentru majoritatea proiectelor de scanare scopul acestui proiect l-a avut acela de a furniza informatiile cat mai complete si reale in vederea reabilitarii cladirii. De data aceasta vorbim de un castel, situat in municipiul Aiud. Livrarea proiectului s-a realizat sub forma de planse 2D

 

Cladirea scanata are o amprenta la sol de aproximativ 650 mp, dispusa pe 3 nivele scanarea obiectivului realizandu-se cu ajutorul scannerului Leica BLK360, cunoscand avantajele lui precum viteza/mobilitatea/eficienta. Scanarea obiectivului s-a executat pe parcursul unei zile, rezultand un numar de aproximativ 70 de statii. 

 

Cu ajutorul inregistrarii automate oferite de soft-ul Autodesk Recap Pro, la birou s-a ajuns efectiv cu norul de puncte gata inregistrat si pregatit pentru digitizarea lui, ultimul pas fiind exportul lui. 

Plansele 2D au fost in numar de 17, si au cuprins exteriorul cladirii, fiecare nivel in parte, sarpanta precum si numar suficient de sectiuni care sa reflecte structura cladirii si cea a acoperisului. Plansele au asigurat nivelul de informatii dorit de catre clientul nostru precum inaltimi de incaperi, dimensionari pereti, usi, geamuri, camere, grosimi de grinzi, inaltime podea-grinda, cote de nivel, pantele acoperisului .etc, practic toate informatiile ce se pot extrage de pe un nor de puncte. 

Share project:
Point Cloud Castle

Point Cloud Castle