In Octombrie 2018 am fost contactati pentru Scanarea 3D a unei ferme de porci compusa din 15 cladiri. De-a lungul timpului, neavand activitate, ferma s-a degradat. Clientul doreste modernizarea si reabilitarea fermei si pentru aceste operatiuni a ales varianta Scanarii 3D.

 

Suprafata proiectului este de aproximativ 43000 mp.

Scopul scanarii a fost sa furnizam planse 2D pentru toate cele 15 cladiri.

 

Avand in vedere numarul de cladiri si timpul in care beneficiarul a dorit sa-i fie livrat rezultatul final, s-a optat pentru scanner-ul Leica BLK 360, fiind cunoscut pentru mobilitatea si rapiditatea lui in efectuarea scanarilor, astfel a rezultat un numar  aproximativ 200 de statii, totalizand aproximativ 200 GB date brute.

 

Pentru a lucra cat mai eficient cu norii de puncte a fost nevoita o optimizare/curatare foarte amanuntita, iar aceasta etapa s-a realizat in soft-ul Autodesk ReCap.

 

Odata efectuata etapa anterioara, s-a trecut la digitizarea planselor 2D, in soft-ul Autodesk Civil 3D. Din cele 15 cladiri a rezultat un numar total de 106 planse cuprinzand planuri parter/etaj, sectiuni, planuri fatade, plansele continand toate elementele si cotarile necesare (stalpi, grinzi, inaltimi parapeti, inaltimi grinzi).

 

Share project: