Avand in vedere precizia oferita de tehnologia de scanare 3D, aceasta se preteaza in determinarea studiului deviatiilor, atat verticale cat si orizontale. Lucrarea urmatoare nu face abstractie de la acest lucru. Clientul nostru a optat pentru tehnologia de scanare 3D cunoscand astfel eficienta data de aparatura precum si precizia oferita.  

Obiectivul scanat a fost Mausoleul familiei Filișanu localizat in orasul Filiasi, Romania

Scurt istoric Mausoleu:

Mausoleul supranumit si „Capela Sixtina a Olteniei” a fost construit intre anii 1865-1868, fiind proiectat dupa un model francez. Constructia lui a fost supervizata de catre un arhitect italian, materialele provenind din Italia iar la constructia lui au participat mesteri francezi. 

 

Scannerul folosit pentru aceasta lucrare a fost Leica BLK 360. Cunoscand tehnologia si precizia oferita de catre acest aparat am obtinut un nor de puncte la cea mai inalta precizie, incadrandu-se astfel in tolerantele impuse de catre clientul nostru. 

 

Rezultatul livrat a fost un plan de situatie in care sunt reflectate deviatiile varfurilor pinaclurilor precum si varful turlei in functie de cota pardoselii finite a cladirii scanate. 

 

 

Share project:

Mausoleu_Filiasi_Point Cloud