Combinatia dintre doua tehnologii de varf nu poate decat sa duca la un rezultat precis obtinut in cel mai eficient mod. Pentru obtinerea rezultatului dorit de catre clientul nostru din Suedia s-a optat pentru obtinerea norului de puncte cu ajutorul tehnologiilor LiDAR si UAV DRONE. Pentru obtinerea norului de puncte din drona s-a apelat la DJI Phantom 4 RTK, iar scanarea interiorului si exteriorului cladirii s-a efectuat cu ajutorul scannerului Leica C10 Scanstation. Obiectivul scanat a fost o cladire veche cu o suprafata utila in jur de 18000 mp si un numar de 5 nivele. Clientul a dorit un model 3D care sa reflecte structura de rezistenta a cladirii necesara in a se efectua calculele structurale obligatorii pentru extinderea si reamenajarea cladirii. 

 

Toti norii de puncte rezultati s-au inregistrat in Leica Cyclone, rezultatul final fiind un nor de puncte georeferentiat in sistemul national de coordonate al Suediei

 

 

Modelarea 3D s-a efectuat in soft-ul Autodesk Revit fiind materializate toate elementele care formeaza structura de rezistenta a cladirii precum grinzi, stalpi, pereti structurali, podele, etc. Modelarea s-a efectuat respectand principiile de functionare a cladirii. De asemenea toate elementele prezinta textura care reflecta realitatea materialelor din teren. 

 

 

Share project:

drone+uav