Norul de puncte provenit din scanarea 3D precum si ortofotoplanul provenit din zborul cu drona Phantom 4 RTK , fac din aceasta combinatie un sprijin ideal in vederea elaborarii studiului dendrologic. 

 

Densitatea mare de puncte provenite din tehnologie LIDAR asigura practic acoperirea fidela a parcului, astfel putandu-se identifica toate detaliile care ne intereseaza din zona respectiva. 

 

Ortofotoplanul asigura vederea de ansamblu a zonei de interes, iar norul de puncte provenit din drona vine in completarea celui provenit din scanare pentru a reflecta cat mai bine realitatea parcului, atat la nivelul solului cat si la nivelul coronamentului. 

 

Combinatia dintre aceste doua tehnologii face ca extragerea volumelor de masa lemnoasa al unui parc sau paduri sa fie mult mai usoara. 

 

Produsele livrate au continut un plan cu pozitia fiecarui arbore si arbuste in parte precum si un tabel in care erau trecute dimensiunile arborilor precum diametrul lor, inaltimea lor si diametrul coroanelor, totul pentru a sprijini studiul dendrologic cat mai mult. 

 

 

 

 

 

 

 

Share project:

5.Ortofotoplan