Scanare Baraj Hidrocentrala – Valea Draganului, judetul Cluj. Primul paragraf spune totul. Am avut onoarea de a scana pentru prima oara in Romania un baraj de hidrocentrala. 

 

Scopul scanarii e de a stabili momentul 0 in vederea monitorizarii deplasarilor zonelor cu calcite. Calcitele sunt niste zone cu exfiltratii care apar in timp in zona rosturilor de lucru. 

 

Clientul nostru a optat pentru metoda scanarii 3D in vederea monitorizarii zonelor cu calcite, iar noi am planuit totul in cel mai mic detaliu. Pentru digitizarea zonelor cu calcite etapa de teren , pe langa proiectul de scanare a fost nevoie de verificarea retelei de microtriangulatie a barajului precum si verificarea retelei de nivelment a barajului, urmand ca pilastri folositi ca puncte de reper sa contina si cote. Totul pentru ca norul de puncte sa fie in sistemul de coordonate al barajului atat planimetric cat si nivelitic, pentru a asigura monitorizarea in timp a lucrarii. 

 

Rezultatul final al lucrarii a constat in digitizarea tuturor zonelor cu calcite de pe paramentul aval al Barajul Dragan, totul pentru a se monitoriza directia deplasarii lor si monitorizarii suprafelor acestora.

 

 

 

 

 

Share project:

1_teren