Termoscanarea panourilor fotovoltaice, este o operatiune absolut necesara pentru detectarea defectiunilor sau posibilelor deteriorari ale panourilor. 

Functionarea corecta a panourilor fotovoltaice este o conditie prealabila pentru generarea eficienta a puterii proiectate, dar si pentru pastrarea unui grad ridicat de recuperare a investiei. 

Orice sistem de panouri fotovoltaice necesita o inspectie periodica, inspectie care poate fi realizata cu ajutorul camerei termale Zenmuse H20T de pe drona DJI Matrice300 RTK, care permite efectuarea unei inspectii intr-un timp scurt pentru a detecta anomaliile din timpul functionarii panourilor, anomalii care se mai denumesc ‘hotspots’.

Softul DJI Thermal Analysis poate fi utilizat pentru a analiza și procesa imagini termice. Prin identificarea temperaturii din zonele critice ale țintei, software-ul poate fi utilizat pentru a analiza obiecte în multe aplicații industriale, nu doar in domeniul panourilor fotovoltaice.Incidentele majore pot fi prevenite sau abordate rapid prin utilizarea software-ului pentru a detecta și identifica anomaliile de temperatură ale echipamentelor în inspecțiile de rutină.Softul DJI poate detecta cu usurinta temperatura maxima, precum si temperatura minima, dintr-o anumita zona de interes pe baza pozelor termice obtinute in urma zborului de inspectie.

 

Conditii pentru efectuarea unei termoscanari?

  • suprafata panoului solar trebuie sa fie uscata, fara depuneri de apa, roua, condens sau alte resturi
  • viteza vantului sa fie moderata pentru a permite un zbor in siguranta 
  • vremea sa fie senina, fara caderi de precipitatii
  • radiatia solara asupra panourilor sa fie cat mai puternica, pentru a asigura functionarea panourilor fotovoltaice la capacitate maxima

 

Produse livrabile?

  • Termoscanare live
  • Poze termice care reflecta hotspot-urile de pe suprafata panourilor fotovoltaice, pentru o analiza ulterioara. 
  • Ortofotoplan cu panourile respective
Share project:

Panouri Fotovoltaice